Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη


Ανασύσταση, ονομάζεται η διαδικασία αποκατάστασης ενός πρόσθιου (μπροστινού) δοντιού που έχει σπάσει. Mε τη χρήση σύνθετης ρητίνης σε ένα μόνο ραντεβού, ξαναχτίζουμε το δόντι από την αρχή και αφού συγκολληθεί στο δόντι και ολοκληρωθεί η γλυπτική, διαμορφώνεται τελικά με ειδικά εξαρτήματα και γυαλίζεται, δίνοντας ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα καλύτερο από ποτέ.
Η τεχνική εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις σπασμένου ή φθαρμένου δοντιού, αρκεί το σπάσιμο να μην είναι εκτεταμένο, γιατί τότε θα χρειαστεί η επικάλυψη του με στεφάνη πορσελάνης.  Ένα σπασμένο δόντι που έχει υποστεί εκτεταμμένο σπάσιμο, η αποκατάσταση του απαιτεί περισσότερη προστασία, δηλαδή στεφάνη πορσελάνης (θήκη) που καλύπτει όλες τις επιφάνειες του δοντιού. Σε κάποιες περιπτώσεις προηγείται ενδοδοντική θεραπεία.

Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει πλέον πληθώρα εργαλείων και θεραπειών και ανάλογα με την κάθε περίπτωση, για αποκατάσταση άμεση και με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, για ένα χαμόγελο υγιές και λαμπερό! Γιατί μας αξίζει να απολαμβάνουμε το φαγητό μας άφοβα και να χαμογελάμε με αυτοπεποίθηση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»