Tips για λευκότερα δόντια

Το να επαφέρουμε τη λευκάδα και λάμψη σε ένα χαμόγελο είναι κάτι που είναι εύκολο να επιτευχθεί, χάρη στις επαγγελματικές θεραπείες λεύκανσης. Πάρα πολύ γρήγορα, σε διάστημα μιας ώρας στο οδοντιατρείο ή σε διάστημα περίπου 2 εβδομάδων στο σπίτι και σχεδόν ανώδυνα, επαναφέρουμε το αρχικό, λαμπερό λευκό των δοντιών. Με τη λεύκανση δεν μπορούμε να "φτάσουμε" ενα ψεύτικο λευκό που ποτέ δεν είχε ο ασθενής. Τα δόντια επανέρχονται στην τονικότητα που είχαμε ως παιδιά, για αυτό και το αποτέλεσμα δεν δείχνει ψεύτικο. Ακόμα στην υπηρεσία της αισθητικής οδοντιατρικής έχουν προστεθεί θεραπείες που επιτρέπουν να έχουμε πιο ίσια, με καλύτερο σχήμα δόντια με την χρήση όψεων. Για εμένα η επιτυχία αυτής της θεραπείας είναι ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα που έχει να κάνει με τη θέση, το χρώμα, το σχήμα, την υφή, και τη διαύγεια ώστε να μιμούνται απόλυτα τα φυσικά δόντια. 
Ακόμα για τις γυναίκες υπάρχουν και κάποια τρικ που μπορούν να βρουν στην τσάντα των καλλυντικών τους ή στο κομμωτήριο! Πολύ λογικό είναι πως το χρώμα του κραγιόν σας μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που φαίνονται τα δόντια σας ακόμα και το χρώμα των μαλλιών σας. 
Πολύ σημαντικό είναι και να δημιουργήσετε μια καθημερινή διαδικασία για τη φροντίδα των δοντιών και του στόματος που περιλαμβάνει: ένα καλό βούρτσισμα, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα • πρωί - βράδυ • ιδανικά θα ήταν και παραπάνω, δλδ, αμέσως μετά από κάθε γεύμα, με μια βούρτσα που καλύπτει τις ανάγκες σας και που φτάνει σε όλα τα σημεία του στόματός σας. Ολοκληρώστε με τον καθαρισμό των σημείων όπου δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα (π.χ. μεσοδόντια διαστήματα) χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα και τέλος χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα για μια πιο έντονη γεύση φρεσκάδας και για συμπληρωματική προστασία. Αυτή η διαδικασία δεν παίρνει παραπάνω από 10 λεπτά την φορά αλλά  είναι ο πιο αποτελσματικός τρόπος πρόληψης της μικροβιακής πλάκας και της τερηδόνας.

Οπότε δώστε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και αναδείξτε το λαμπερό σας χαμόγελο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?