O οδοντιατρικός έλεγχος συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση οποιασδήποτε μορφής κακοήθειας στη στοματική κοιλότητα


Ο τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος είναι μείζονος σημασίας σε επίπεδο διατήρησης μιας υγιούς στοματικής κοιλότητας αλλά απόλυτα απαραίτητος σε επίπεδο πρόληψης. Τακτικό έλεγχο ορίζουμε το διάστημα 6 μηνών, ένα χρονικό περιθώριο ικανό να διασφαλίσει ό,τι ο οδοντίατρος μπορεί να εντοπίσει εγκαίρως οποιοδήποτε κακοήθεια σε πρώϊμο στάδιο.

• Ποια είναι τα σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου του στόματος;
Ο καρκίνος του στόματος μπορεί να έχει διάφορες μορφές και μπορεί να εντοπισθεί οπουδήποτε μέσα στο στόμα. Εμφανίζεται συνήθως σαν πληγή που όμως δεν επουλώνεται, σαν λευκή ή κόκκινη πλάκα ποικίλης υφής, σαν μελανή κηλίδα ή σαν όγκος. Αν σε κάθε περίπτωση εντοπίσετε ένα ασυνήθιστο σημάδι που δεν φεύγει μετά από 2 εβδομάδες πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας.
Η εξέταση γίνεται προσεκτικά σε όλη την στοματική κοιλότητα ακόμη και σε σημεία που δεν φτάνουμε να δούμε μόνοι μας. Η έγκαιρη διάγνωση έχει πολύ καλύτερη πρόγνωση για τον ασθενή.

Τι προληπτικά μέτρα μπορώ να λάβω;
• Τακτικές επισκέψεις στον Οδοντίατρο για έλεγχο.
• Ελέγχουμε και οι ίδιοι το στόμα μας, όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας και ψάχνουμε να δούμε τυχόν αλλοιώσεις.• Όταν βγαίνουμε στον ήλιο είναι καλό να χρησιμοποιούμε αντιηλιακή κρέμα χειλιών.• Ο καρκίνος του στόματος είναι συνδεμένος με το κάπνισμα και το αλκόολ οπότε είναι πραγματικά σημαντικό να αποφεύγονται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?