Κρίσεις Πανικού & Dental Anxiety



Ολοένα και συχνότερα στην καθημερινότητά μας ακούμε τη φράση «έπαθα κρίση πανικού». Αυτό δεν είναι τυχαίο εφόσον ένα από τα συχνότερα φαινόμενα στην ψυχική υγεία είναι οι κρίσεις πανικού που αντιμετωπίζουν ή έχουν αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων. 
Όταν μιλάμε για κρίσεις πανικού στην ουσία μιλάμε για κρίσεις άγχους με ψυχοσωματικά συμπτώματα. Το άτομο που το βιώνει νιώθει παραδομένο σε μία συμπτωματολογία που στην ουσία δεν μπορεί να ελέγξει. 
Αν φοβάστε να πάτε στον οδοντίατρο, δεν είστε μόνοι. Βάση ερευνών κάποιοι αποφεύγουν να πάνε στον οδοντίατρο λόγω άγχους ή φόβου. Πράγματι, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η οδοντιατρική φοβία είναι μια πιο σοβαρή κατάσταση από το άγχος. Αφήνει τους ανθρώπους να πανικοβληθούν και να τρομοκρατηθούν. Τα άτομα με οδοντιατρική φοβία έχουν επίγνωση ότι ο φόβος είναι εντελώς παράλογος, αλλά δεν μπορούν να κάνουν πολλά γι 'αυτό. Παρουσιάζουν κλασική συμπεριφορά αποφυγής, δηλαδή, θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αποφύγουν τη μετάβαση στον οδοντίατρο. Οι άνθρωποι με οδοντιατρική φοβία συνήθως πηγαίνουν στον οδοντίατρο μόνο όταν αναγκάζονται να το πράξουν από τον ακραίο πόνο. Το παθολογικό άγχος ή η φοβία μπορεί να απαιτεί ψυχολογική υποστήριξη σε κάποιες περιπτώσεις.
Άλλα σημεία της οδοντικής φοβίας περιλαμβάνουν:
Προβλήματα στον ύπνο τη νύχτα πριν την οδοντιατρική εξέταση
Αίσθημα νευρικότητας που κλιμακώνεται ενώ βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής του οδοντιατρείου
Έντονη ανησυχία ή ακόμα και αίσθηση δυσκολίας αναπνοής κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας 
Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το ξεπεράσουμε.
Εγώ συμβουλεύω τους ασθενείς μου να συζητάνε τους φόβους τους. Μόλις ο οδοντίατρος ξέρει ποιοί είναι οι φόβοι σας, είναι σε καλύτερη θέση να συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει τους καλύτερους τρόπους για να σας κάνει λιγότερο ανήσυχο και πιο άνετο. Εάν η έλλειψη ελέγχου είναι το κύριο άγχος σας έχω διαπιστώσει πως εξηγώντας στον εκάστοτε ασθενή τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο της θεραπείας βοηθά σημαντικά. Μια άλλη χρήσιμη στρατηγική είναι να δημιουργήσετε ένα σήμα για να σταματά ο οδοντίατρος όταν το κάνετε ώστε να ξεπλένετε το στόμα σας ή να αναπνέετε καλύτερα. 
Η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι σημαντική σε επίπεδο θεραπείας αλλά και πρόληψης. Οπότε γνωρίζετε πως οι φοβίες σας δεν είναι κάτι βιώνετε μόνο εσείς και ο οδοντιάτρος θα κάνει το καλύτερο δυνατό για έχετε ενα υγιές καθαρό λευκό χαμόγελο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»