BONDING / LIFTING Δοντιών

Όψεις ρητίνης

Το bonding των δοντιών είναι η αισθητική επέμβαση με άμεσα αποτελέσματα σε μια μόνο επίσκεψη για όσους θέλουν να βελτιώσουν συνολικά το χαμόγελο τους. Μπορεί να αποκαταστήσει δόντια που είναι σπασμένα ή φθαρμένα, που η υφή των δοντιών ή η θέση ή το μέγεθος και το χρώμα είναι προβληματικά. Οι όψεις ρητίνης μιμούνται απόλυτα κάθε δόντι όσον αφορά στο χρωματισμό και τη διαφάνεια κι έτσι
ενσωματώνονται χρωματικά στους οδοντικούς ιστούς δίνοντας ένα αποτέλεσμα απολύτως φυσικό. 
Το λιγότερο που καλύπτουμε με όψεις ρητίνης είναι 4 δόντια, συνήθως όμως χρειάζεται να καλύψουμε 6 ή και παράπανω δόντια για ένα άρτιο αποτέλεσμα, αλλά αυτό εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ασθενή. Σε περιπτώσεις συνωστισμού (στραβά μπροστινά δόντια) δεν γίνεται με λιγότερο από 6 δόντια και γενικώς το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τόσο άριστο ώστε ακόμα και στο πλατύ χαμόγελο να μην είναι εμφανής η αισθητική παρέμβασή μας. 
Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι ο σωστός συνολικός σχεδιασμός, η γραμμή του χαμόγελου και των ούλων οι αποστάσεις και τα μεγέθη των δοντιών και σαφώς η λειτουργικότητα της στοματικής κοιλότητας και γνάθου (σύγκλειση δοντιών της άνω και κάτω γνάθου)
Οι όψεις ρητίνης όπως και τα κανονικά δόντια χρειάζονται περιποιήση δλδ εξακολουθούμε να πλένουμε τακτικά τα δόντια μας, να κάνουμε νήμα και να επισκεπτόμαστε τον οδοντιάτρο μας για καθαρισμό ανά εξάμηνο. Αν είμαστε συνεπείς ως προς τα παραπάνω οι θήκες ρητίνες μπορούν να έχουν διάρκεια έως και για 15 χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?