Hollywood smiles

Η κλασσική οδοντιατρική έχει σαν αντικείμενο την στοματική υγεία. Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας και των δοντιών. Η αισθητική οδοντιατρική είναι το ένα βήμα παραπάνω, δλδ πάνω στις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής έχει σαν αντικείμενο την αισθητική βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών με ζητούμενο ένα τέλειο χαμόγελο. 
Οι εξελίξεις στον τομέα της αισθητικής οδοντιατρικής μας δίνουν πληθώρα επιλογών και λύσεων για κάθε περίπτωση προβλήματος. Μερικές από αυτές (όψεις ρητίνης, οδοντικά εμφυτεύματα, σιδεράκια) έχουμε ηδη αναπτύξει σε παλιότερα posts.
Με αφορμή τα τέλεια χαμόγελα αστέρων του Hollywood, όπως των Catherine Zeta Jones, Demi Moore, Nicolas Cage και George Clooney το σημερινό άρθρο αφορά τις όψεις πορσελάνης.
H διαδικασία απαιτεί αρχικά στοματικό έλεγχο και εφόσον αποφασίσουμε οτι θέλουμε όψεις πορσελάνης, ακολουθούν δύο ακόμα ραντεβού.
Στο πρώτο ραντεβού, τροχίζουμε ελαφρά τα δόντια. Η ποσότητα της οδοντικής ουσίας που αφαιρείται είναι ελάχιστη και γίνεται με τοπική αναισθησία οπότε είναι απολύτως ανώδυνη διαδικασία. Πέρνουμε το αποτύπωμα του δοντιού και κατασκευάζουμε μια προσωρινή όψη από σύνθετη ρητίνη η οποία καλύπτει άμεσα το δόντια μέχρι το επόμενο ραντεβού, που θα είναι έτοιμες οι μόνιμες όψεις. Ο χρόνος που μεσολαβεί είναι περίπου μια εβδομάδα.
Στο δεύτερο λοιπόν ραντεβού κάνουμε πρόβα την όψη πορσελάνης για να βεβαιωθούμε πως ικανοποιεί απόλυτα όλες τις απαιτήσεις μας και εφόσον είμαστε έτοιμοι προχωράμε στην συγκόλλυσή της στην θέση της με ειδική κόλλα που καθιστά αδύνατη την αποκόλληση της.

Συντήρηση τών όψεων πορσελάνης. Όπως και τα κανονικά δόντια χρειάζονται περιποιήση έτσι και οι όψεις, δηλαδή χρειάζεται να διατηρούμε τη ρουτίνα περιποίησης των δοντιών μας, να πλένουμε τακτικά τα δόντια μας,να κάνουμε νήμα και επισκεπτόμαστε τον οδοντιάτρο μας για καθαρισμό ανά εξάμηνο. 


Οι περιπτώσεις που ενδείκνυνται οι όψεις πορσελάνης, είναι όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν το χαμόγελο τους αποκαθιστώντας δόντια που είναι σπασμένα ή φθαρμένα, που η υφή των δοντιών ή η θέση ή το μέγεθος και το χρώμα είναι προβληματικά. 
Οι όψεις κατασκευασμένες από ειδικά κεραμικά υλικά συγκολλώνται με χημικό τρόπο στην επιφάνεια των δοντιών άφου πρώτα έχουμε μελετήσει και τροχίσει ανάλογα τα δόντια ώστε να επιτύχουμε το άρτιο χαμόγελο ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?