Εξαγωγή φρονιμίτη

Αρκετά συχνά κρίνεται αναγκαία η εξαγωγη των φρονιμιτών καθώς υπάρχουν περιπτωσεις που δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα δόντια μέσα στο στόμα, με αποτελεσμα να στραβώνουν και τα υπόλοιπα δοντια αλλα και γτ τα έγκλειστα δοντια που έχουν βγει μερικώς μπορει να αποτελεσουν πηγη για βακτήρια που μπορεί που εισβάλουν γύρω από ένα τέτοιο δόντι και να προκαλεσουν λοίμωξη, η οποία μπορεί να επεκταθεί στο οστό που το περιβάλλει και να εξελιχθεί σε μία σοβαρή κατάσταση. Ακομα μπορει να προκαλεσει ζημιά στις ριζες των διπλανων δοντιων οταν το έγκλειστο δόντι συνεχίζει να προσπαθεί να βγει από τον ιστό του ούλου ακόμα και αν δεν υπάρχει χώρος στο στομα γι αυτο. Η εξαγωγή ενός τετοιου έγκλειστου δοντιού μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση, και τη ζημιά στα διπλανά δόντια και οστά και να μας γλιτωσει απο μελλοντικες ορθοδοντικες κι οδοντιατρικες θεραπειες.
Οι ακτινογραφίες άνω και κάτω γναθου δείχνουν ακριβως το μέγεθος, το σχήμα και την θέση των δοντιων οποτε ειναι σαφες αν θα χρειαστει εξαγωγη καθως και το μεγεθος δυσκολιας αυτης. Σε μια επίσκεψη στον οδοντίατρό σας θα γίνει η εξαγωγή κι αν κρίνεται απαραίτητη η εξαγωγή παραπάνω από ενός φρονιμίτη σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει διπλή εξαγωγή σε μια μόνο φορά.
Ο πόνος και η δυσφορία είναι αναμενόμενα μετά την εξαγωγή ακομα και το εμφανες πρηξιμο σε καποιες περιπτωσεις. Μην ανησυχείτε. Ο πονος υποχωρει μετα απο 1 εως 2 ημερες και υστερα μπορειτε να συνεχισετε την καθημερινη ρουτινα σας και εν τω μεταξεί ο οδοντίατρός σας θα σας συστήσει ή θα συνταγογραφήσει ένα παυσίπονο να σας ανακουφίσει καθώς και μια παγοκύστη στο πρόσωπο μετά την εξαγωγή θα σας ανακουφισει και θα μειωσει το πρηξιμο. 
Είναι απαραίτητες οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο γτ οι επίπονες, χρονοβόρες και κοστοβόρες επεμβάσεις συνήθως θα είχαν αποφεχθεί αν οι ασθενείς προλάμβαναν το όποιο πρόβλημα μπορεί να εμφανιζόταν και δεν το άφηναν καν να εκδηλωθεί και τέλος να εξαπλωθεί. Η πρόληψη στην οδοντιατρική είναι η καλύτερη θεραπεία για ένα τέλειο χαμόγελο! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?