Ουλοπλαστική και αισθητική αναβάθμιση χαμόγελου

Η Ουλοπλαστική είναι η οδοντιατρική θεραπεία που περιλαμβάνει τη χειρουργική αναδιαμόρφωση των ούλων και του περιγράμματος τους γύρω απο τα δόντια για αισθητικούς ή θεραπευτικούς λόγους.
Η πιο συχνή επέμβαση ουλοπλαστικής στην αισθητική οδοντιατρική είναι η "επιμήκυνση μύλης" δλδ η μεταβολή της θέσης του ορίου των ούλων γύρω από τη μύλη (το ορατό τμήμα του δοντιού), ώστε να διορθωθεί το λεγόμενο "ουλικό χαμόγελο" (gummy smile), όπου τα ούλα φαίνοται δυσανάλογα μεγάλα συγκριτικά με το μέγεθος των δοντιών.
Η επέμβαση ολοκληρώνεται συνήθως σε μία συνεδρία με τοπική αναισθησία. Αρχικά γίνεται μια τομή των ούλων γύρω από το δόντι και αφαιρείται ο περιττός ουλικός ιστός. Τα ούλα στα διπλανά δόντια μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσαρμοστούν ελαφρά για να είναι αισθητικά άρτια η γραμμή των ούλων. Άν χρειαζεται μεγάλη προσαρμογή του ύψους του δοντιού, αλλά κυρίως σε περιπτώσεις προσθετικών αποκαταστάσεων (στεφάνες κτλ), μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί και ένα μικρό κομμάτι οστού γύρω από το δόντι. 
Κατόπιν τα ούλα τοποθετούνται στη θέση τους και αν χρειάζεται γίνονται ράμματα για να στερεωθούν σφιχτά γύρω από το δόντι. Μια ειδική πάστα τοποθετείται πάνω στην χειρουργημένη περιοχή για να την προστατεύει. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που συνδιαστικά με την ουλοπλαστική προχωράμε σε μια γενική αναβάθμιση του χαμόγελου με όψεις η οποία ολοκληρώνεται εξίσου σε μια συνεδρία αποκαθιστόντας δόντια που είναι προβληματικά (στραβά, σπασμένα ή φθαρμένα,  η θέση ή το μέγεθος και το χρώμα δεν είναι αισθητικά σωστά.
Έτσι χρησιμοποιώντας τις συγχρονες θεραπείες της αισθητικής οδοντιατρικής, σε 2 μόνο επισκέψεις μπορούμε να αποκτήσουμε ένα τέλειο χαμόγελο και να χαμογελάμε πλέον με αυτοπεποίθηση. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?