Τί είναι το σφράγισμα και πως θα καταλάβω οτι το χρειάζομαι;



Τί είναι το Σφράγισμα;
Με το σφράγισμα αποκαθιστούμε τη βλάβη που έχει υποστεί ένα δόντι από την τερηδόνα. Αφαιρούμε πρώτα από το δόντι το κατεστραμμένο τμήμα του, κι εν συνεχεία καθαρίζουμε την περιοχή αυτή και γεμίζουμε την κοιλότητα που έχει δημιουργηθεί με ένα από τα υλικά με τα οποία γίνονται τα σφραγίσματα. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουμε τα βακτηρίδια να εισχωρήσουν ακόμα περισσότερο μέσα στο δόντι και να το καταστρέψουν πλεόν ολοκληρωτικά.
Με έναν απλό οδοντιατρικό έλεγχο ο οδοντίατρός σας μπορεί να ελέγξει όλες τις επιφάνειες των δοντιών σας και να εντοπίσει όλες τις πιθανές φθορές από την τερηδόνα. Γι αυτό προσπαθούμε να τονίσουμε πως χρειάζεται να μην παραμελούμε τον οδοντιατρικό έλεγχο και κατα συνέπεια τη σωστή φροντίδα των δοντιών, γτ σε κάθε περίπτωση η πρόληψη είναι η καλύτερα θεραπεία.

Σε περιπτώσεις έχει προσβληθεί το νεύρο, η αγωγή γίνεται με δύο τρόπους: είτε με ενδοδοντική θεραπεία (κατά την οποία το χαλασμένο νεύρο αφαιρείται : απονεύρωση - δείτε άλλο αναλυτικό post με την ακριβή διαδικασία) είτε με κάλυψη του πολφού (κατά την οποία γίνεται προσπάθεια να διασωθεί το νεύρο - οι βλάβες του πολφού μπορούν να είναι αναστρέψιμες και μη αναστρέψιμες. Οι μη αναστρέψιμες θα οδηγήσουν σε νέκρωση του δοντιού ενώ οι αναστρέψιμες με την κατάλληλη θεραπεία που περιλαμβάνει την απομάκρυνση των παθολογικών αιτίων θα επιτρέψουν την επούλωση του ιστού)
Πώς θα καταλάβω oτι Χρειάζομαι Σφράγισμα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανασύσταση δοντιού με σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικά Και Ζιρκόνιο. Οι σύχρονες τάσεις της οδοντιατρικής υπαγορεύουν «metal free restorations»

Στεφάνες ζιρκονίας. Τι είναι, τι πλεονεκτήματα έχουν και σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυνται?